Faskiahieronta - Kipu, oireet ja vaikutukset

Uncategorized Jul 09, 2024

Mitä on faskia?

Faskiaverkosto ympäröi meitä kaikkialta - lihakset, elimet, hermot, verisuonet jne. Faskiaverkosto määrittelee meidän kehon anatomisen muodon ja pitää kaiken ns. kasassa. Faskia koostuu suurimmaksi osaksi sidekudossoluista ja näiden solujen tehtävänä on tuottaa tärkeitä kollageeni- ja elastiinisäikeitä. 

Faskia venyy liikkeissä ja palautuu elastisen jousen tavoin. Kuitenkin ikääntymisen tai liikkumattomuuden vuoksi faskia voi menettää elastisuuden ja kimmoisuuden, ja faskian säikeet voivat "liimaantua" toisiinsa kiinni. Mikä voi johtaa kehon liikerajoitteisiin ja kiputiloihin. 

Faskia jaetaan kolmeen kerrokseen: pinnallinen faskia, syvä faskia ja epimysium eli lihasta ympäröivä kalvo. 

Mikä luetaan faskiakäsittelyksi? | TMI Nea Piiroinen

Faskiahieronta - kipu, oireet ja vaikutus

Faskia sisältää todella paljon hermopäätteitä ja se on yksi elimistömme tiheimmin hermotetuista elimistä. Faskian avulla kehomme saa tietoa mm. kehon liikkeistä ja asennoista. Faskian hermopäätteet reagoivat myös venytykseen ja jos faskia on kireä eivätkä kalvot pääse liukumaan kunnolla, tunnemme kipua. Vapaat hermopäätteet toisin sanoen antavat väärän hälytyksen sellaisesta venytysasteesta, joka on vielä normaalirajoissa.

Faskiakäsittelyllä pyritään vaikuttamaan faskiarakenteisiin ja parantamaan kalvojen nesteytystä ja liukumista. Tällä tavoin saadaan vapautettua faskiaverkostoa ja nivelet pääsevät liikkumaan paremmin. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.